33 tactici rapide de optimizare SEO a site-ului web in 2019

Multe tactici SEO nu mai functioneaza. Daca utilizezi tactici invechite, este timpul sa te "relansezi" in materia de SEO. Alte tactici sunt la moda. Dar uneori, se dovedeste ca acele tactici noi si la moda nu functioneaza pentru tine. Insa, alte tactici SEO va pot manca pur si simplu timpul, chiar luni sau mai mult de un an de zile pentru a primi rezultate. Sa ne concentram pe tactici mai eficiente si mai bine puse la punct, timpul inseamna bani, si nu il putem pierde la nesfarsit.


Mai jos iti prezentam 33 tactici rapide de optimizare SEO a site-ului web in 2019.
 1. Nu folosi "#" in URL-uri. GoogleBot nu suporta link-urile ce au in alcatuire "#".
 2. Cu noul index "mobile first" utilizati intrumentul "Fetch & Render" din consola de cautare Google pentru a testa modul in care Google vizualizeaza paginile tale pentru dispozitivele mobile cat si paginile pentru descktop.
 3. Nu utiliza schema "AJAX-Crawling" pe site-urile noi. Schimbati toate site-urile web care utilizeaza in prezent AJAX-Crawling. Eliminati "fragmentul meta".
 4. Daca donati organizatiilor de caritate sau celor nonprofit pentru un backlink, aceasta este impotriva regulamentelor Google pentru detinatorii de site-uri web.
 5. In timp ce sitemap-urile tale sunt limitate la 50.000 de adrese URL/sitemap, acum ai o posibilitate de a avea o versiune comprimata de 50 MB, comparativ cu cei 10 MB anteriori.
 6. Google poate afisa emoticoane in rezultatele cautarilor. Emoticoanele pot juca un rol important in cautarea locala.
 7. Continutul este REGELE, back-link-uri sunt REGINA, iar videoclipul poate fi PRINTUL. Google integreaza videclipuri in rezultatele cautarilor. Deci daca nu aveti o strategie video, incepeti sa dezvoltati una.
 8. Utilizati si stocati rapoartele vizitelor pentru a optimizare regiunile geografice si locatiile utilizatorilor pentru conversii mai buna.
 9. Cand efectuezi o cercetare cu privire la cuvintele cheie, incorporeaza interogari relevante.
 10. De cand "Penguin" este in timp real, este important sa monitorizezi backlink-urile din Consola de cautare Google Webmaster.
 11. Pentru a te ajuta in indexarea pentru mobil, creste traficul pentru cautarea mobila prin lsansarea Google AMP sau Aplicatii Web Progresive (PWA). Google va difuza paginile AMP sau PWA in indexul pentru mobil daca nu ai un site mobile friendly.
 12. Pastreaza-ti link-urile curate. Daca Google detecteaza o manipulare in masa, va devaloriza toate link-urile nu doar pe cele rele.
 13. Opreste construirea unui numar mare de link-uri pe directoare web. Alege directoarele de o calitate superioara care sa conteze pentru site-ul web.
 14. Nu folosi widget-uri pentru a construi o lista de backlink-uri.
 15. Asigura-te ca ai o structura clara a site-ului tau. De exemplu, daca te bazezi pe link-urile din footerul site-ului, mai gandeste-te o data. Link-urile din footer si din header nu au o insemnatate foarte mare.Prin urmare, introducerea link-urilor in corpul textului va permite Google sa navigheze mai facil site-ul.
 16. Cand migrezi site-ul de la HTTP la HTTPS, nu efectua alte modificar. Google va presupune ca pe site-ul web nu s-a schimbat nimic altceva si astfel poate avea dificultati in recunoasterea modificarilor.
 17. Pastreaza viteza de incarcare a site-ului la 2,3 secunde. Poti utiliza instrumente precum Web Page Test pentru a verifica viteza de incarcare.
 18. Daca esti detinatorul unui magazin online si nu utilizezi Instagram-ul, acum este momentul sa o faci. Instragram detine functii de cumparaturi prin care se extind mii de companii care vand diverse produse.
 19. Verifica si curata continutul duplicat prezent pe site.
 20. Parerile clientilor continua sa conteze foarte mult. Gandeste-te la un plan de a solicita clientilor pareri cu privire la serviciile sau produsele tale. Motoarele de cautare utilizeaza aceste valori pentru a aduce cresteri in conversii.
 21. Urmareste ce pagini parasesc vizitatorii si de ce fac asta. Luati in calcul revizuirea acestor pagini pentru a creste timpul petrecut pe site.
 22. Uneori continul vechi continua la cresterea traficului. In acest caz, creaza o postare noua cu continut similar pentru a conduce vizitatorul catre un continut nou, proaspat si relevant.
 23. O pagina trebuie sa aiba o singura eticheta H1. Nu utiliza mai multe etichete H1 pe o singura pagina.
 24. Paginile cu intrebari frecvente sunt in crestere. Ti-am sugera sa iti petreci mai mult timp in alcatuirea acestei pagini pentru a obtine o expunere mai mare pentru cuvintele cheie dorite si o afisarea mai ampla in cautari.
 25. Nu mai merita sa iti bati capul cu PageRank-ul site-ului acum ca Google l-a eliminat. Atunci cand compari site-ul cu alte branduri sau concurenti, utilizeaza instrumente de SEO precum MOZ`s sau Ahrefs. Nu reprezinta o exactitate de 100% dar sunt un punct de plecare important.
 26. Atunci cand iti reconstruiesti site-ul, inainte de toate desfasoara o campanie SEO. Modele de site-uri "one page" trebuie sa se adapteze la cele mai bune practici SEO.
 27. Nu uita sa adaugi atributele ALT la imagini inainte de a le face publice, de asemenea, incearca sa incluzi cuvinte cheie relevante.
 28. Poti avea mai multe sitemap-uri. Daca doresti ca Google sa-si concentreze atentia asupra anumitor sectiuni ale site-ului, creaza un sitemap separat.
 29. Folosesti pentru prima data Google Webmaster? Nu uita sa adaugi ambele versiuni ale site-ului: cele cu www si cele non-www dupa care seteaza site-ul preferat.
 30. Cand iti alcatuiesti continutul fii atent la greselile gramaticale. Nu iti vor afecta clasamentul in motorul de cautare dar reprezinta o experienta slaba a utilizatorului.
 31. Daca ai in gand va vei ajunge pe prima pagina, locul unu dupa o luna de zile, fugi si da-te cu apa rece pe fata!
 32. Google a marit limita titlurilor la 70 de caractere. Asigura-te ca optimizezi continutul site-ului in aceste caractere.

In cele mai bune situatii, sti cam jumatate din ce ar trebui in legatura cu optimizarea SEO a unui site web. Uneori (de cele mai multe ori) sunteti nou in "jocul" SEO al site-ului sau aveti nevoie de o reimprospatare rapida a cunostintelor. Pana la urma urmei, tot procesul trebuie luat usor si sigur, fara sa ne grabim deoarece vom lucra de mai multe ori si fara rezultate benefice.


timpul inseamna bani
Timpul înseamnă bani!

Îți oferim servicii complete de creare site
Oferte și prețuri de creare site imbatabile

scrie-ne
Scrie-ne

vanzari@creare-site.ro
office@creare-site.ro

locatie
De unde suntem?

Bucureşti
Sector 4

logo